Tó kezdőkép 1 Tó kezdőkép 2 Tó kezdőkép 3 Tó kezdőkép 4

Események

Események

I. Földesi Bojlis Kupa a Földesi Horgásztavon

Helyszín: Földesi Horgásztó Időpont: 2018-09-27 12:00:00

      Első Bojlis Kupa

Ezúton szeretnénk tudatni minden kedves pontyhorgász barátunkkal, hogy
2018.09. 27-én 12:00 órai kezdettel elstartol az I. Földesi Bojlis Kupa, a Földesi Horgásztavon!

VERSENYKIÍRÁS:
I. Földesi Bojlis Kupa horgászverseny a Földesi horgász tavon 
A verseny időpontja: 2018. 09. 27-től ? 09.30-ig (csütörtök déltől-vasárnap délig)
Gyülekező a Földesi tavon, az Őrháznál: 2018. 09. 27.(csütörtök) 07.00 órakor 
Sorsolás: 2018. 09. 27-én 08.00 órakor 
Verseny kezdete: 2018. 09. 27-én 12.00 órakor 
Verseny vége: 2018. 09. 30-án 12.00 órakor 
Tiszta versenyidő: 72 óra 
Eredményhirdetés: 2018. 09. 30-án 13.00 órakor.
Nevezési díj: 50.000.-ft/ csapat
Létszám: A létszám limitált, maximum 16 csapat nevezését tudjuk elfogadni a jelentkezés sorrendjében. A csapatok maximális száma: 16!
Nevezési határidő: 2018. 08. 15.
Nevezés:
Nevezni telefonon lehet: Király Péter: +36 (30) 755-2570 
~ A nevezés során fel kell tüntetni a csapat és a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét (mobil)! 
A nevezési díjat, de minimum az első részletét (30.000 Ft), a nevezés megerősítése érdekében 2018. 08. 15-ig kell befizetni.  Befizetési hely: 4177 Földes, Deák Ferenc 10. szám alatt, vagy személyesen a vezetőség tagjainál. A nevezési díjból fennmaradt összeget legkésőbb 2018. 08. 30-ig kérjük befizetni!
~ A nevezést szigorúan vesszük, aki nem fizeti be a nevezési díjat a megadott határidőig, az a csapat hiába regisztrált, helyette más csapat nevezését fogjuk elfogadni!!
Díjazás:
~ Az első három helyezett csapatot pénz, illetve tárgyjutalomban részesítjük, és a legnagyobb halat kifogó csapatot szintén pénzzel és kupával díjazzuk.
I. hely: 150.000 Ft + kupa
II. hely: 100.000 Ft + kupa
III. hely 50.000 Ft + kupa
Legnagyobb hal: 50.000 Ft + kupa
Ezek a nyeremények csak 16 db csapat indulása esetén garantáltak! A verseny minimum 10 csapat indulása esetén kerül megrendezésre!
~ Minden résztvevő csapat emlékérmet kap. 
Várjuk a csapatok jelentkezését!
Jó szórakozást, eredményes horgászatot kívánunk minden résztvevőnek!

Üdvözlettel: Földesi Horgász Egyesület Vezetősége

Versenyrészletek
1, Sorsolás menete: 

~ Az első sorsolást a csapatok a nevezési díj befizetési idejének sorrendjében húzzák, amellyel eldöntik a helyhúzás sorrendjét. A második sorsolással, kihúzzák a csapatok a horgászhelyet.

2, Szabályok:
~ A találkozó csapatverseny, egy csapat maximum 3 főből áll (1 fő nem nevezhet a versenyre!).
~ Az éjjelek alatt minden csapat köteles kivilágítani a horgászhelyét (ennek módja nem meghatározott, de a többi versenyzőt nem zavarhatja). 
~ A szektorok ki lesznek jelölve, és a csapatoknak saját szektorukban markerúszó használata engedélyezett, de a szomszédos csapatokat nem zavarhatják! 
~ A sátrakat úgy kérjük felállítani, hogy azok a rendezők közlekedését ne akadályozzák. A horgásztó Keleti-főcsatorna felőli oldalán a sátrakat nyugodtan fel lehet állítani akár az úton is! A keskeny part miatt a nagy sátrak felállítása nem javasolt! A tó területén tilos autóval közlekedni! Amennyiben a csapat 1 tagja szeretné elhagyni a tó területét (boltba, haza, stb.), akkor kérjük a horgászokat, hogy az őrház mellett lévő parkolóban hagyjanak egy gépjárművet, és azzal zavartalanul tudnak közlekedni! 
~ Minden horgászhelyet a gátba szúrt, számozott táblák jelölnek. Minden csapat horgászhelye a csapat által kihúzott sorszámot viselő táblák közötti meghatározott hosszúságú partszakasz. A szektorokon kívül horgászni tilos!
A szektorokon kívüli horgászat első alkalommal figyelmeztetéssel (6 óra eltiltással), ezután kizárással jár!
~ A csapattagok fejenként 2, összesen 4 bottal horgászhatnak egyidejűleg, botonként 1 horoggal (pasztás ólom használata engedélyezett, melynek súlya minimum 70 g lehet).
~ Csalizni bojlival, pop uppal és pellettel lehet !! Ezek mérete, alakja és száma, illetve kombinációja nem meghatározott. Szúrópróba szerű ellenőrzés lesz, kérünk mindenkit a sportszerű horgászatra! Ha bármelyik csapat valami furcsa véletlen folytán mégis valami mással csalizna, akkor a csapata 6 óra hosszáig nem horgászhat! Következő alkalommal kizárás! Minden csapat max. 50 kg etetőanyagot (főtt mag, pellet, bojlit) használhat fel! 
KUTYATÁP HASZNÁLATA SZIGORÚAN TILOS!
~ Etetéshez használható katapult, etetőrakéta, spomb, csúzli, dobócső és PVA termékek. Nehézetetés 6 és 18 óra között végezhető. 18 órától reggel 6 óráig kizárólag dobócső és PVA. 
~ Etetőkosár használata NEM engedélyezett! 
~ Etetni csak partról lehet, a saját szektoron belül! Nem lehet átmenni a túloldalra vagy a rövid oldalra és onnan beszórni! 
~ Élő csali használata (csonti, giliszta, szúnyoglárva stb.) és távirányításos etetőhajó használata TILOS!! A szerelék bejuttatása csak dobással engedélyezett.
~ Az eredménybe a 3000 grammot elérő ponty és amur számít bele. Ragadozó hal nem számít bele a versenybe, esetleges fogása esetén értesíteni kell a versenybírókat!
~ A testbe akadt hal nem mérlegelhető. A versenyen fogott minden hal vissza kell, hogy nyerje a szabadságát! 
~ A halak egészsége érdekében minimum 1 db PONTYBÖLCSŐ és 1db vastag pontymatrac, 2db sűrű szövésű nagyméretű merítőháló, sebfertőtlenítő, szintén sűrű szövésű pontyzsák megléte és használata kötelező! 
~ Egy pontyzsákban egyidejűleg 1 darab, 3000 gramm feletti hal tárolható!
Amennyiben amur fogás történt kérjük, azonnal hívják a mérlegelőket! A visszaengedéskor el nem úszó, vagy elpusztult hal NEM számít bele az eredménybe. Csapatonként minimum 8 darab pontyzsák szükséges!! A halkíméleti eszközök meglétét a sorsoláskor minden csapatnál ellenőrizzük!
~ A mérlegelők a fogásokhoz viszonyított gyakorisággal járják a tavat, de egy megadott ügyeleti számon mindig elérhetők, nagy hal (8 kg feletti ponty) vagy sok hal esetében rendkívüli mérlegelésre kerül sor. A mérlegelés mindig az adott csapat szektorában, az egyik szomszédos csapat egy tagjának jelenlétében történik, aki aláírásával hitelesíti a fogást. Bármely vitás esetben a versenybírók döntenek, őket kell értesíteni szabálytalanság észlelésekor. A verseny lezárása után szabálytalanság bejelentésére nincs mód. A versenybírók végzik a mérlegelést is, melyet a szomszédos csapat egyik tagja az aláírásával hitelesít. 
~ PARKOLÁS: a horgászállás mellett. A szabályzat megszegése, valamint a sporthorgász méltatlan viselkedése azonnali kizárást von maga után. A kizárt csapat eredményei törlésre kerülnek. A kizárt csapat részére a nevezési díj NEM kerül visszafizetésre, illetve NEM indulhat a következő versenyen! A csapatok látogatókat 7:00-19:00 között fogadhatnak! A látogatók csak gyalogosan közlekedhetnek a tó területén! A látogató 19:00-t követően el kell hogy hagyja a tó területét!
S végül, de nem utolsósorban megkérünk mindenkit a mérsékelt alkoholfogyasztásra! 
AZ ETETŐANYAGOK KORLÁTOZÁSÁT SZIGORÚAN VESSZÜK ÉS ELLENŐRIZNI IS FOGJUK!!
A szabály- és programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Jó szórakozást, eredményes horgászatot kívánunk minden résztvevőnek!

A FÖLDESI HORGÁSZ EGYESÜLET VEZETŐSÉGE